Hitta rätt amningsbh i vårt sortiment

Under graviditeten och den period man ammar upplever många kvinnor att bystens storlek och måttet runt bröstkorgen ändrar sig betydligt. En bra amningsbh har en kupa som är anpassad till storleken på ditt bröst, oavsett kupstorlek, och en omkrets som är anpassad till din bröstkorg. Hos BHteamet hittar du ett stort sortiment amningsbh i många olika storlekar!

Bra bh under graviditeten

Under graviditeten ändrar sig storleken på dina bröst, ibland flera gånger under tiden fram till förlossningen. När den gamla bh:n börjar kännas trång i kupan är det dags att titta ut en ny!

I början av din graviditet finns det kanske inte något behov av att ha bh på natten, då fungerar en vanlig bh utmärkt - med eller utan bygel är en smaksak, dock med en större kupstorlek. I takt med att bebisen tar upp mera plats och bröstkorgen vidgar sig en aning, kan man behöva gå upp i omkrets.

Tänk då på att om kupan känns bra på den bh du har, men omkretsen känns trång, skall du gå ned i kupa och upp i omkrets för att få samma storlek (80F och 85E har samma kupstorlek). Om du vill ha såväl större omkrets som större kupa väljer du att gå från en 80F till en 85F.

Att välja rätt amningsbh

Kanske är du nu så långt i din graviditet att det är läge att köpa en amningsbh.

En bra amningsbh kan var med eller utan byglar.

En bygelbh för amning gör ett bra jobb och ger bysten en snygg form, men den måste vara korrekt anpassad för att ge rätt stöd och vara bekväm. Bygeln skal följa underkanten på bröstet och i mitten ligga an mot bröstbenet, alltså inte "sväva" mellan brösten. Mot armhålan skall bygeln sluta precis bakom bröstet, den får inte peta in i ditt bröst. Ryggbandet skall sitta hårt så det inte glider upp i ryggen men sitter kvar i en vågrätt linje runt bröstkorgen.

En bygellös amningsbh är enklare att anpassa själv då man inte har några byglar som skall sitta korrekt. Många kvinnor är i behov av en amningsbh även nattetid. Då kan den bygellösa kännas bekvämare att sova med.

Oavsett bygel eller inte skall kupan vara tillräckligt stor för bröstet. Överkanten på bh-kupan får inte skära in i bröstet, hela bröstet skall rymmas i kupan. Knäppet skall vara enkelt att öppna och stänga med 1 hand.

Under graviditet och amning ändrar sig bysten i storlek flera gånger om. Var snäll mot dig själv - välj en bra bh som ger din byst det stöd den behöver!